Na Mariánskej hore sa dnes stretla slovenská mládež s kolínskym arcibiskupom

15.08.2006 Levoča

Levoča 15. augusta (TASR) - Slovenská katolícka mládež sa dnes stretla s kolínskym arcibiskupom, kardinálom Joachim Meisnerom na Mariánskej hore v Levoči. St...
Levoča 15. augusta (TASR) - Slovenská katolícka mládež sa dnes stretla s kolínskym arcibiskupom, kardinálom Joachim Meisnerom na Mariánskej hore v Levoči. Stalo sa tak rok po svetovom stretnutí mládeže so Svätým otcom, pápežom Benediktom XVI. v Kolíne nad Rýnom.

Na svätej omši s kardinálom a slovenskými biskupmi sa zúčastnilo asi 500 mladých veriacich z celého Slovenska. Väčšina z nich prišla do Levoče už v nedeľu popoludní, keď sa trojdňové stretnutie začalo. Súčasťou programu boli sväté omše, modlitba sv. ruženca, adorácia, ale aj koncerty gospelových a ďalších hudobných telies.
Kardinálovi Meisnerovi, ktorý chodieval do Levoče aj v časoch totality, udelilo dnes mesto čestné občianstvo. Prevzal ho z rúk primátora Miroslava Čurillu v priestoroch renesančnej radnice. Po skončení slávnosti kardinál Meisner pre TASR konštatoval, že si váži slovenskú mládež, ktorá bola avantgardou pre ostatných aj počas minuloročného Svetového stretnutia v Kolíne.
Na margo čestného občianstva uviedol, že \"v noci na dnešok na Mariánskej hore mladým povedal, že keby sa mal ešte raz narodiť, chcel by byť Slovákom a dnes ráno sa mu to splnilo. Teraz som Levočan. Vaše starosti sú moje starosti, vaše radosti sú moje radosti\".
Mesto Levoča udelilo dosiaľ čestné občianstvo ôsmim významným osobnostiam.
Stretnutie mladých Slovenska ako spomienku na kolínske Svetové stretnutie mládeže 2005 pripravila Rada pre rodinu a mládež Konferencie biskupov Slovenska (KBS). Podľa jedného z organizátorov podujatia Ľubomíra Lorenčíka \"ide o mimoriadne podujatie\". Želanie stretnúť sa so slovenskou mládežou vyslovil kardinál Joachim Meisner pred rokom 15. augusta 2005 na záver Svetového stretnutia mládeže. Tlmočil ho spišskému diecéznemu biskupovi a predsedovi Konferencie biskupov Slovenska Františkovi Tondrovi.
 

Vyberte región